• Direct inzicht
  • Snelle offerte
  • Prijzen zijn incl. plaatsing en drukwerk
Vragen? Bel 085 - 073 57 71

Vijf redenen waarom snelwegreclame interessant voor jou kan zijn

In deze blog worden verschillende aspecten van snelwegreclame behandeld. Om te beginnen wordt snelwegreclame uitgelegd. Wat houdt snelwegreclame eigenlijk in? Na deze introductie worden vijf verschillende redenen gegeven waarom snelwegreclame interessant kan zijn voor jouw organisatie. Ten slotte worden de mogelijkheden van deze vorm van adverteren uiteengezet.

Wat is snelwegreclame?

Snelwegreclame, ook wel bekend als snelwegreclamemasten, verwijst naar reclamemasten die langs snelwegen zijn geplaatst. Deze masten staan op strategische punten waar veel mensen passeren. Hierdoor kan snelwegreclame een groot aantal mensen bereiken. Deze vorm van adverteren richt zich voornamelijk op automobilisten, passagiers en vrachtwagenchauffeurs.

1. Groot bereik en hoge zichtbaarheid

Snelwegen zijn drukke routes waar veel forenzen, reizigers en vrachtverkeer gebruik van maken. Snelwegreclame biedt daardoor de mogelijkheid om een groot publiek te bereiken. De continue stroom van passerend verkeer zorgt voor een hoge mate van zichtbaarheid voor je advertentie. Hierdoor wordt de boodschap van de advertentie op grote schaal verspreid.

2. Impactvolle communicatie

Om de aandacht te trekken van de voorbijgangers is het van belang om een opvallend design te gebruiken. De snelwegmasten bieden veel ruimte voor opvallende visuals en boodschappen. Dit stelt adverteerders in staat om een krachtige indruk te maken. Hierdoor wordt de kans op betrokkenheid en actie vergroot.

Snelwegmast bij de A2

3.     Geografische targeting

Deze vorm van adverteren stelt adverteerders in staat om specifieke gebieden te targeten. Dit is vooral van belang wanneer adverteerders specifieke doelgroepen in een bepaald gebied bereiken. Bijvoorbeeld, als de doelgroep in Brabant moet worden bereikt, is het interessant om de snelwegmasten bij Tilburg of Breda in te zetten.

Op deze manier kan ook goed op de doelgroep worden ingespeeld. In Breda kan bijvoorbeeld een andere boodschap worden ingezet dan in Enschede. Mensen uit Brabant en Twente worden waarschijnlijk beter betrokken bij een gepersonaliseerde boodschap dan bij een algemene boodschap voor heel Nederland.

4.     Complementair aan andere kanalen

Reclame op snelwegmasten is zeer complementair aan andere kanalen om een boodschap over te brengen. Door meerdere kanalen te gebruiken, kunnen adverteerders hun bereik vergroten en een breder publiek aanspreken.

Eén van de voordelen van het combineren van snelwegreclame met andere kanalen is dat het de consistentie en herkenbaarheid van de merkboodschap versterkt. Wanneer consumenten dezelfde boodschap herhaaldelijk via verschillende kanalen zien, versterkt dit het merkbeeld en vergroot het de kans dat ze de boodschap herinneren en erop reageren.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Digital Out Of Home (DOOH) naast de snelwegmasten. Zo kan een snelwegmast worden gebruikt, terwijl verschillende uitingen worden weergegeven op digitale schermen bij tankstations in de omgeving via DOOH. Dit versterkt de consistentie en herkenbaarheid van de merkboodschap.

Wil je meer informatie over Digital Out Of Home? Klik dan hier. Benieuwd naar vijf belangrijke voordelen van DOOH? Lees dan deze blog.

5.     24/7 zichtbaarheid

Snelwegreclame is effectief, ook buiten reguliere kantooruren. De uitingen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week zichtbaar voor voorbijgangers. Dit betekent dat je advertentie constant exposure krijgt. Dit resulteert in een consistente herkenning van het merkimago en de boodschap bij het publiek.

Wat zijn de mogelijkheden?

Adverteren langs de snelweg is mogelijk op vrijwel alle snelwegen en regio’s in Nederland, waaronder Amsterdam, Schiphol, Utrecht, Den Bosch en Hoevelaken. Verschillende snelwegen bieden mogelijkheden voor adverteren, de A2, A1, A9, A8, A10, A4, A13, A67, A73, A15, A12, A27, A28, A30, A58 en de A50. De drukste rijksweg in Nederland is de A10 rond Amsterdam, terwijl de A7 bij de grensovergang Bad Nieuweschans juist de rustigste is.

Adverteren is mogelijk vanaf één week. De exacte mogelijkheden en tarieven variëren per regio en periode. Voor meer informatie over snelwegreclame kunt u deze pagina bekijken. Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan op deze pagina. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op via deze pagina.

Lees ook deze blogs.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief